Saksøker et fylke i den amerikanske delstaten West Virginia. Selskapet mener det har betalt tre millioner kroner for mye i skatt, melder NTB.

Statoil går til sak mot Marshall County etter at en lokal kommisjon i juni stemte mot å betale tilbake beløpet selskapet mener det har betalt for mye, skriver avisen The Intelligencer.

Ifølge Statoil skyldes overbetalingen at anslått produksjon er lagt til grunn for skatteberegningen i stedet for den faktiske produksjonen. Chris Kessler ved fylkesskattekontoret mener uoppmerksomhet fra selskapets side førte til at feilen ikke ble oppdaget innen rimelig tid.

– Jeg mener dokumentasjonen vi har lagt frem taler for seg. Det var nok av tid og muligheter til å oppdage og rette denne feilen, sier Kessler.

Bob Miller, som stemte for å gi Statoil pengene tilbake, sier på sin side at fylket ikke har noen rett til å beholde pengene.

– Selskapet prøvde ikke å unndra penger fra oss. Dette er mer enn de skulle betale. Alle hater å måtte gi fra seg penger, men jeg mener dette ikke er våre penger, sier han om overbetalingen.

Statoil sier to andre fylker også har sagt nei til å betale tilbake millionbeløp, mens ett fylke foreløpig ikke har tatt noen avgjørelse. Ingen av de andre sakene har så langt ført til søksmål.

Forrige artikkelHøy oppetid for Songa-flåten i juli
Neste artikkelFortsatt rigg- og oljeprisoppgang

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR