Statoil har inngått avtale om salg av eiendeler som ligger utenfor selskapets kjerneområde i USA, det tredje i sørlig del av Marcellus de siste to årene, ifølge selskapet.

I den siste transaksjonen selger Statoil noen av sine partner-opererte eierandeler i delstaten West Virginia til Antero Resources Corporation mot et kontantvederlag på om lag USD 96 millioner, tilsvarende rundt NOK 809 millioner etter dagens kurs.

Dette kommer etter at Antero 9. juni 2016 kunngjorde kjøp av Southwestern Energy Companys andel i samme område. Statoil og Antero er blitt enige om en pris tilsvarende den som ble avtalt mellom Southwestern og Antero.

Området, der Southwestern er operatør, ligger hovedsakelig i Wetzel, Tyler og Doddridge Counties. Statoils nettoareal som inngår i denne transaksjonen er omkring 11.500 dekar, og selskapets gjennomsnittlige eierandel er 19 prosent.

Som de to tidligere transaksjonene øker salget Statoils finansielle fleksibilitet og gjør at kapital kan konsentreres til kjernevirksomhet for å maksimere verdiskapningen, ifølge selskapet.

To tidligere transaksjoner

I desember 2014 inngikk Statoil avtale om å redusere sin eierandel i den partneropererte sørlige delen av Marcellus-området fra 29 prosent til 23 prosent i en transaksjon til en verdi av 394 millioner USD med Southwestern Energy.

Les mer: Statoil selger seg ned i Marcellus

I mai 2016 solgte Statoil sine egen-opererte eiendeler i delstaten West Virginia til EQT Corporation mot et kontantvederlag på 407 millioner USD.

Les mer: Statoil selger USA-eiendeler for over NOK 3 milliarder

– Den amerikanske virksomheten er et av satsingsområdene i Statoils internasjonale strategi. Vi vil fortsette å aktivt styre porteføljen, optimalisere feltutbygginger, og trappe opp effektiviseringstiltak og kostnadsreduserende tiltak, sier Torgrim Reitan, konserndirektør for Development and Production USA.

I Marcellus beholder Statoil sine egen-opererte eiendeler i delstaten Ohio og sin partner-opererte posisjon på omkring 350.000 dekar.

Transaksjonen forventes å bli fullført innen tredje kvartal 2016.

Forrige artikkelOppgang i antall aktive oljerigger i USA
Neste artikkelEngie har spuddet Cara

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR