Interessentskapet Gassled har tildelt Statoil ansvaret for den tekniske driften av rørledningssystemet Langeled.

Statoil har stått for prosjektering og legging av Langeled, som er 1.200 kilometer langt og verdens lengste rørledning under vann.

Langeled blir den nye hovedfartsåren for gass mellom Norge og Storbritannia, og skal forsyne Storbritannia med opptil en femtedel av landets gassbehov innen utgangen av 2007.

Det er Statoils enhet Rørledningsdrift (RD), med base på Kårstø-anlegget i Rogaland, som skal utføre oppgavene for Langeled. Enheten får dermed ansvar for i alt 13 rørledningssystemer hvor Gassco er operatør på vegne av interessentskapet Gassled.

Den sørlige delen av røret, som går fra Sleipner-området i Nordsjøen til Easington på den britiske østkysten, settes i drift i oktober 2006. Den nordre delen mellom Nyhamna i Møre og Romsdal og Sleipner settes i drift i 2007, samtidig som leveransene fra Ormen Lange-feltet i Norskehavet starter.

Gassco overtok operatøransvaret for Langeled den 1. september.

Interessentskapet Gassled ble opprettet 1. januar 2003, og eier det meste av infrastrukturen for gasstransport på norsk sokkel. Etter innlemmelsen av Langeled eies Gassled av selskapene Petoro, Statoil, Hydro, Total, ExxonMobil, Shell, ConocoPhillips, Eni, Dong og Norsea Gas.

Forrige artikkelStorstilt beredskapsøvelse i Midt-Norge
Neste artikkelSpår riggmangel fra neste år

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR