Styret i Statoil foreslår å endre selskapets navn til Equinor. Navneendringen understøtter selskapets strategi og utvikling som et bredt energiselskap.

Navnet Equinor kombinerer «equi», utgangspunktet for ord som «equal», «equality» og «equilibrium» – likhet, likeverd, likevekt og balanse, og «nor» som signaliserer et selskap som er stolt av sin norske opprinnelse, og ønsker å bruke dette aktivt i sin posisjonering.

– Verden er i endring, og det er Statoil også. Den største omleggingen av energisystemene i moderne tid er i gang, og vi vil være en pådriver for denne utviklingen. Vår strategi ligger fast, og navnet Equinor reflekterer endringer som allerede er igangsatt. Navnet understøtter strategien vi la frem i fjor for sikker drift, høy verdiskaping og lave utslipp, sier Statoils styreleder Jon Erik Reinhardsen ifølge en pressemelding.

– For oss er dette en historisk dag. I nesten 50 år har Statoil tjent oss vel som et flott navn. Men når vi ser frem mot de neste 50 årene, den globale energiomleggingen og hvordan vi utvikler oss som et bredt energiselskap, har det blitt naturlig å endre navnet vårt. Navnet Equinor beskriver vår opprinnelse, våre verdier og hva vi vil være i fremtiden, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

Forrige artikkelNorog: – Ti bedrifter skal ansette 850 nye medarbeidere
Neste artikkelWest Hercules skal bore disse tre brønnene for Equinor i Barentshavet

3 KOMMENTARER

  1. Elendig navneendring. Det er trolig en liten gruppe som ser at det er til det bedre. Er imidlertid enig i at man skal se fremover omgi de riktige signalene men sliter litt med dette!

  2. Dette er tull. Slik går det når politikere skal prøve å lede et selskap. Få beina på jorda Søviknes. Statoil er et glimrende navn som sier at vi eier et oljeselskap som skaffer energi til store deler av Europa.

  3. I disse spare tider? Her skal dere få ett gratis sparetiltak fra meg. Innsparing 250mill til 1 milliard NOK.
    Dropp å bytte navn.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR