Fem år etter at Statoils aksjer ble lagt ut for salg til privatpersoner, er selskapet størst i Norden hvis man ser på omsetning.

NTB

Til og med finske Nokia kan se langt etter en suksess lik Helge Lunds oljeeventyr. I 2005 hadde Statoil en omsetning på 393 milliarder kroner, mot Nokias 273 milliarder, skriver VG.
– Vi synes det er verdt å reflektere over at vi er det største selskapet i Norden, målt etter omsetning. Jeg kan fastslå at Statoil aldri har vært bedre posisjonert enn nå; finansielt, strategisk og industrielt, sier Statoil-sjef Helge Lund.

Oslo Børs har siden 2001 steget med 76,3 prosent. Men de som kjøpte Statoil-aksjer da de ble lagt ut for salg 18.juni 2001 har opplevd en vekst på 132 prosent. Veksten skyldes to ting, mener Lund.
– Det ene er at vi satset på norsk sokkel. Vi har aldri satset mer på egen sokkel enn vi har gjort de to siste årene. Det andre er satsingen ute. Vi har hatt et internasjonalt gjennombrudd de siste årene med kraftig produksjonsvekst, sier Lund.

Forrige artikkelByggestart for dommedagslager på Svalbard
Neste artikkelNokia og Siemens i nettverk-samarbeid

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR