PG skal levere en stor CIP & MEG Injeksjonspakke til Statoil i løpet av andre kvartal 2016, som inkluderer kjemikalieinjeksjonsenheter. Det som skal leveres er: API 675 membranpumper, MEG Injeksjonsenheter med API 674 Triplex stempelpumper og tilhørende kjemikalie-injeksjons kabinetter.

Calder på sin side skal levere Borekaks-reinjeseringsløsninger til NOV i det same tidsbildet. Basis for disse leveransene er deres Calder CRI-1800 Heavy Duty 1.800kw, frekvensstyrte pumper. Disse er førende for borekaks-reinjisering og generelle brønn-service oppgaver.

Totalverdien for PG – Calder er fra NOK 85 millioner til NOK 90 millioner. Ifølge selskapene vil dette bidra godt til sysselsettingen hos PG’s engineeringmiljø på Hvalstad i Asker kommune. Det samme gjelder deres produksjonsanlegg i Sande, i tillegg til Calder’s fabrikk i Worcester utenfor Birmingham i England.

Les også: Johan Sverdrup-kontrakt til GMC

Statoil: – Minst 1,4 milliarder fat oljeekvivalenter

Johan Sverdrup-feltet er et stort oljefunn i utvinningstillatelsene PL265, PL501 og PL502 på Utsirahøyden på norsk kontinental sokkel. Produksjonsstart er satt til slutten av 2019, ifølge Statoil. Feltet ligger 140 km vest for Stavanger, og vil bli utviklet gjennom flere faser, hvor første fase inkluderer etableringen av feltsenteret, bestående av fire plattformer: En prosessplattform, en boreplattform, en stigerørsplattform, en boligplattform, samt tre havbunnsbrønnrammer for vanninjeksjon. Plattformene knyttes sammen med gangbroer.

Forventede utvinnbare ressurser fra Johan Sverdrup-feltet er på mellom 1,4 og 2,4 milliarder fat oljeekvivalenter. Investeringskostnadene for første fase av feltutbyggingen er beregnet til i størrelsesorden NOK 117 milliarder (2015 kroner). Ambisjonen er en utvinningsgrad på 70 prosent for Johan Sverdrup, ifølge Johan Sverdrup-eierne.

Ifølge et nytt vedtak har operatøren Statoil en Johan Sverdrup-eierandel på 40,0267 prosent, Lundin på 22,6 prosent, Petoro på 17,36 prosent, Det norske på 11,5733 prosent og Maersk Oil på 8,44 prosent.

Utbyggingsplanene ble levert inn til departementet i februar i år. Stortinget behandlet planene i juni og samtykket i at Olje- og energidepartementet godkjenner utbyggingsplanene for Sverdrup-feltet.

Les også: Palfinger Dreggen tildeler Brammer Johan Sverdrup-kontrakt

Johan Sverdrup-feltet

Forrige artikkel«Island Commander» legges i opplag
Neste artikkelRingvirkninger – hvor blir de av?

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR