Statoil utvider sin leteportefølje gjennom oppkjøpet av en 25 prosents andel fra Vale SA i BM-ES-22A i Espirito Santo-bassenget utenfor kysten av Brasil.,BM-ES-22A består av de to blokkene ES-M-468 og ES-M-527. Petrobras er operatør med en andel på 75 prosent, og Vale har en andel på 25 prosent. Området ligger i det ytre Espirito Santo-bassenget, delvis ved siden av BM-ES-32-lisensen der Statoil er partner og som også inneholder Indra-funnet.

– Oppkjøpet gjør det mulig å ekspandere i et for Statoil prioritert basseng. Posisjonen er i tråd med Statoils letestrategi om å satse på utvalgte kjerneområder, sier Nick Maden, direktør for internasjonal leting i Statoil.

– Leteresultatene de siste årene i Espirito Santo-bassenget er oppmuntrende med tanke på ytterligere letevirksomhet i dette området. Den planlagte aktiviteten på BM-ES-22A kommer til å teste denne letemodellen ytterligere, men fremdeles med noe leterisiko, sier han.

Indra-funnet overskrider grensen mellom BM-ES-22A og BM-ES-32, og Statoil vil nå delta i avgrensningsbrønnen som for tiden bores på Indra i BM-ES-22A. Det er også planlagt en letebrønn i 2012.

Transaksjonen er blant annet avhengig av godkjennelse fra brasilianske myndigheter.

Indra-funnet ble gjort i BM-ES-32, der Petrobas er operatør med en 60 prosent eierandel. Statoil eier de resterende 40 prosentene. Letebrønnen ble ferdigstilt i desember 2010 på 2.130 meters dyp og påviste 70 meter lettolje i et sandsteinsreservoar av god kvalitet.

I februar 2012 deltok selskapet i funnet Pão de Açúcar sammen med operatøren Repsol Sinopec og partneren Petrobas i blokk BM-C 33.

Statoil er operatør av Peregrino-feltet i Brasil som ble satt i drift i april 2011, og er i dag den største internasjonale operatøren i landet.

Forrige artikkelUtvider «Safe Scandinavia»-kontrakt
Neste artikkelHelge Eide slutter i DNO

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR