Statoil har inngått avtale med det brasilianske oljeselskapet Petrobras for langsiktig strategisk samarbeid innen leting og utvinning, samt biodrivstoff.

NTB

Avtalen ble undertegnet i Oslo fredag av Statoils konsernsjef Helge Lund og Petrobras’ konsernsjef José Sergio Gabrielli de Azevedo.

Gjennom samarbeidet med Petrobras er målet å konkretisere prosjektmuligheter innenfor bioetanol, samt bidra til teknologiutvikling og sertifiseringskrav slik at biodrivstoff blir et mer bærekraftig supplement til fossilt drivstoff for transportsektoren.

– Gjennom et samarbeid med Petrobras vil vi vinne nye erfaringer fra et av verdens mest utviklede biodrivstoffmarkeder, sier Lund i en pressemelding.

Den nye samarbeidsavtalen innebærer at selskapene skal studere flere muligheter for forretningsutvikling innen olje- og gassvirksomhet både i og utenfor Brasil. De to selskapene samarbeider også i forbindelse med et prosjekt for samfunnsansvar i Brasil.

– Begge selskapene legger vekt på å opptre på en ansvarlig måte som ivaretar samfunn og miljø og skaper verdier for omgivelsene, sier Lund.

Statoil og Petrobras samarbeider i dag innen undersøkelse og produksjon i Brasil, Angola, Nigeria og Mexicogolfen. I oktober 2003 inngikk selskapene et teknologisamarbeid som omfatter boring, leting og undervannsoperasjoner.

Forrige artikkelAibel satser på vekst
Neste artikkelHenter klimasvar i Svalbard-gjørme

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR