Statoil-veteranen Henrik Carlsen slutter i selskapet for å bygge opp en norsk avdeling av polske Lotos.,
Av: Astri Sivertsen

Henrik Carlsen slutter
i Statoil etter 33 år.

Carlsen har vært ansatt i Statoil i 33 år, hvorav de siste tre årene som leder for selskapets satsing i Barentshavet. Før det var han i mange år konserndirektør for undersøkelse og produksjon Norge, og hadde ansvar for flere store utbyggingsprosjekter på sokkelen.

Til Petro.no forteller Carlsen at Gdansk-baserte Lotos hovedsakelig er et nedstrømsselskap som driver raffinerier og bensinstasjoner, i tillegg til en oljeplattform i Østersjøen som produserer 6000 fat i døgnet.

Nå ønsker Lotos å sikre seg tilgang på olje gjennom å kjøpe seg inn i produserende felt på norsk sokkel, sier Carlsen.

Hans nye arbeidsgiver er først og fremst interessert i Nordsjøen, som ifølge Carlsen er det området hvor det er enklest å komme til. Her vil det kunne by seg muligheter ettersom StatoilHydro sannsynligvis vil selge ut andeler i sine felt, sier han.

Første oktober, samme dag som fusjonen mellom Statoil og Hydro er et faktum, begynner han arbeidet med å skaffe lisenser og bygge opp Lotos’ kontor i Stavanger.

På spørsmål om hvorfor han slutter i Statoil, svarer Carlsen:

– Vi har for det første fått et godt tilbud. Men vi kan ikke sitte og holde på alle posisjoner fordi vi har lang erfaring. Det er på tide å slippe andre til.

Carlsen sier han ikke kjente til Lotos for han ble tilbudt jobb i selskapet.

Forrige artikkelFinsk ekspert spår europeisk vannmangel
Neste artikkelAker Exploration kjøper mer i Norskehavet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR