Statoil vurderer å bygge ut Smørbukk Nord-funnet som en subseatilknytning til Åsgard B.

Selskapet anslår investeringene til å bli på 1,45 milliarder kroner, hvorav 550 millioner kroner er relatert til boring og komplettering av brønnen. 

Benytter Songa-rigg
Siden Åsgard B ikke har borefasiliteter, må boring av brønnen utføres med en egen rigg. Per nå er planen at Songa Encourage skal benyttes til oppdraget, som har antatt borestart i juni 2020.

Det viser dokumenter petro.no har fått tilgang til.

«Smørbukk Nord planlegges utbygd med en produksjonsbrønn fra en undervanns satelittstruktur. Både produksjonsrøret og styrekabelen er planlagt koblet til Åsgard B gjennom den eksisterende NB bunnrammen», skriver Statoil i et brev til Olje- og energidepartementet.

Selv om det ikke er behov for å utvide prosesskapasiteten, vil utbyggingen kreve visse modifikasjoner på Åsgard B. Blant annet nye sikkerhetsventiler på to stigerør, ny gasskjøler og noen nye rørsystemer.

Slipper trolig å levere PUD
Det er ventet at Smørbukk Nord, som ble funnet i 2013, vil kunne produsere 0,92 millioner standard kubikkmeter olje/kondensat og 2,17 milliarder standard kubikkmeter gass.

Smørbukk Nord ble formelt inkludert i Åsgard Unit i november 2014, og Statoil har nå søkt myndighetene om fritak fra å levere utbyggingsplan for funnet.

I dokumentene varsler Statoil at endelig investeringsbeslutning (DG3) vil bli tatt høsten 2018, med produksjonsstart planlagt i 2020. 

Forrige artikkelFår utbetalt 2 milliarder i forsikring etter Yme-fiaskoen
Neste artikkelDeepsea Bergen borer to brønner nord for Heidrun

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR