Kun få uker etter at selskapet varslet sin nedtrapping på sitt eneste kinesiske oljefelt, Lufeng, melder StatoilHydro at de skal øke sin satsing i Asia. Selskapet åpner nytt kontor i Singapore, og vil styrke sin trading i området.

Ifølge en pressemelding fra selskapet vil StatoilHydro nå styrke sin tradingvirksomhet i Singapore, og peker på at regionen er den raskest voksende i hele verden.

– StatoilHydro er verdens tredje største råoljehandler. Vi har satt ambisiøse mål for tredjepartshandel og er på god vei til å bli en oljehandler av globalt format. Singapore-kontoret vårt er en av hjørnesteinene i den globale handelsstrategien. Vi har også lagringsanlegg i området som er viktige for handelsvirksomheten vår, sa konserndirektør Jon A. Jacobsen i Foredling og markedsføring da StatoilHydro flyttet inn i nye kontorer i Singapore mandag 25. mai.

Selv om selskapet har vært etablert i Singapore siden 1991, tror Jacobsen at regionen vil få fornyet relevans i tiden framover, og varsler at selskapet ser på muligheter for å få produksjon i området.

– Asia er i økende grad en naturlig base for StatoilHydros egenproduksjon etter hvert som vår internasjonale produksjon øker og det asiatiske markedet vokser. Vi tror at markedene i dette området vil fortsette å vokse raskere enn i andre deler av verden på lang sikt, til tross for økonomiske nedgangstider, sier Jacobsen i en pressemelding.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR