Olje- og energiminister åslaug Haga vil ha faste møter med ledelsen i Statoilhydro. Dette er første gang siden Statoil ble delprivatisert i 2001 at selskapet må stå politisk til rette på denne måten.

– Jeg ønsker at politisk ledelse skal ha et fast system for når vi møter StatoilHydro i eiersammenheng. Politisk ledelse bør være med i eierskapsmøter med selskapet minst fire ganger i året, sier Haga til Dagens Næringsliv.

Det første møtet vil være klokken fire mandag ettermiddag. Da stiller Helge Lund på åslaug Hagas kontor. Tilstede på møtet vil også miljøvernminister Erik Solheim være. Temaene vil være de miljømessig kontroversielle sakene om oljesand i Canada, og overskridelsene på Snøhvit-anlegget.

Solheim har tidligere vært sterkt kritisk til StatoilHydros søknad om økte utslipp fra Snøhvit-anlegget.

– Det blir absurd å be vanlige folk sette inn pelletsovn eller kjøre mindre bil når StatoilHydro kommer med en slik søknad. Det er snakk om astronomiske utslipp, sa Solheim på en pressefrokost i Oslo tirsdag forrige uke.

Spørsmålet om statlig eierskap og politisk innblanding i StatoilHydro sine affærer ble særlig aktuelt i fjor sommer da styreleder Eivind Reiten måtte gå av etter politisk press. Leder for energi- og miljøkomiteen på stortinget Gunnar Kvassheim (V) mener ministeren må være forsiktig med hvordan hun avholder møtene.

– Det er møtenes karakter som er avgjørende her. Det er ikke unaturlig at eier vil vite hva som foregår, men her skal andre eieres interesser også ivaretas, sier Kvassheim til Oilinfo.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR