StatoilHydro høster anerkjennelse for jobben den tidligere olje- og gassdivisjonen i Hydro utførte på Ormen Lange-prosjektet.,Petro.no

StatoilHydros Morten Ruud (t.v.).
Foto: StatoilHydro

Morten Ruud, StatoilHydros konserndirektør for Prosjekter, mottok den prestisjefylte prisen «Distinguished Achievement Award» for Ormen Lange-prosjektet på konferansen Offshore Technology Conference (OTC) i Houston 6. mai.

Det melder StatoilHydro onsdag.

– StatoilHydro har bevist at vi legger stor vekt på å prøve ut ny teknologi, noe som gjør oss i stand til å levere prosjekter som Ormen Lange. Norsk sokkel har vært vårt laboratorium for ny teknologi og har gitt oss store prosjekter å utvikle. Nå tar vi denne erfaringen med oss når vi vokser internasjonalt, sa Ruud.

Ikke i StatoilHydro
StatoilHydro høster dermed anerkjennelse for en jobb som ble utført av den tidligere olje-og gassdivisjonen i Hydro.

Statoil og Hydro hadde i flere år før fusjonen i 2007 hvert sitt store prestisjeprosjekt. Hydro hadde Ormen Lange-prosjektet, mens Statoil hadde sitt Snøhvit.

Hydro fikk mer eller mindre kontinuerlig internasjonal oppmerksomhet og honnør for gjennomføringen av sitt prestisjeprosjekt, både teknisk og ikke minst økonomisk. Feltutbyggingen av Ormen Lange ble av mange regnet som den mest krevende i verden.

Tom Røtjer, som var prosjektdirektør for utbyggingen, valgte i forbindelse med fusjonen å bli værende i Hydro. Røtjer er nå konserndirektør i Hydro, med ansvar for konsernets prosjekter, blant annet byggingen av aluminiumssmelteverket Qatalum i Qatar.

Også Terje Uthus og Knut Wennersgaard som henholdsvis var sjefen for utbyggingen av landanlegget på Nyhamna og innkjøpsansvarlig i prosjektet valgte å bli i Hydro.

Og Eivind Reiten, konsernsjef og øverste ansvarlig for Ormen Lange-utbyggingen? Han er i dag konsernsjef i Hydro.

Nevner ikke Snøhvit
Statoil har ikke oppnådd tilsvarende heder for Snøhvit, snarere tvert i mot. Snøhvit-prosjektet har gått på den ene smellen etter den andre, både med hensyn til framdrift, teknisk og kostnadsmessig.

Snøhvit-prosjektet nevnes da heller ikke blant StatoilHydros referanseprosjekter.

«StatoilHydro driver i dag store prosjekter internasjonalt, inkludert oljesandprosjektet i Canada, Peregrino-prosjektet utenfor kysten av Brasil. Selskapet er også partner i Shtokman-utbyggingen i arktiske farvann i Russland», heter det i onsdagens melding fra selskapet.

Forrige artikkelKlare for nye måneder i retten
Neste artikkelNytt funn under Alve

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR