I forrige uke undertegnet StatoilHydro en samarbeidsavtale med skoler i Murmansk og Arkhangelsk. Slik vil StatoilHydro bygge opp kompetansen i den russiske leverandørindustrien.

– Dette er en meget viktig dag for Nordvest-Russland og for StatoilHydro. Vi undertegner avtaler om opplæring av lokale studenter for stillinger i den framvoksende olje- og gassindustrien i regionen, sier Bengt Lie Hansen, landsjef for StatoilHydro i Russland, i en pressemelding.

Avtalen ble undertegnet av Lie-Hansen, rektor Grigory Shatilo ved Lyceum no. 6 i Murmansk og Alexander Nevzorov, rektor ved ASTU i Arkhangelsk. Tilstede ved undertegnelsen var også statssekretær Elisabeth Walaas i Utenriksdepartementet, Murmansk-guvernør Yury Eudikimov og viseguvernør for Arkhangelsk Elena Kudryashova.

– Disse programmene er ikke bare viktige for Nordvest-Russland og skolene der, men også for StatoilHydros arbeid for å bli en mester i nord, sier Lie Hansen.

Han får støtte av Kirill Izmikov, som gjennom et stipend i 2008 fikk sommerjobb ved StatoilHydros forskningssenter i Porsgrunn i fjor.

– Russlands offshore-teknologi er ennå ikke utviklet og vi har behov for å samarbeide med høyteknologiselskaper, sier han.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR