StatoilHydros oljeprisekspert Andrine Tørstad mener det er for tidlig for oljeprisen å begynne å klatre, og at den skal ned igjen.

Oljeprisen har steget med 20 dollar siden bunnpunktet i begynnelsen av året, og før helgen var oljeprisen oppe på 61 dollar fatet. Det mener oljeanalytiker Sandrine Tørstad i StatoilHydro er for tidlig.

– Det synes som om markedet er mer fremadskuende, i stedet for å se på situasjonen nå. Fokus er på økonomien. Generell optimisme i aksje- og finansmarkedet har trukket opp råvaremarkedet, sier Sandrine Tørstad, leder av oljemarkedsavdelingen i StatoilHydro, til Dagens Næringsliv.

Ifølge henne er det god mulighet for det hun kaller en «nedadgående korreksjon», altså et nytt fall i prisnivået.

årsaken er at etterspørselen etter olje ikke har økt, og det er i utgangspunktet en større etterspørsel som vil være de største, underliggende årsaken til en oppgang i oljeprisen. Det som derimot gjør at oljeprisen stiger nå, er at alle tror på en bedret økonomisk situasjon. I fjerde kvartal tror derimot StatoilHydros Andrine Tørstad at de underliggende forholdene vil bedre seg, og at man da kan vente en positiv utvikling i etterspørsel, som mest sannsynlig også vil påvirke oljeprisen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR