StatoilHydro trekker seg fra prosjekteringsgruppen for gassrør til Grenland. Prosjektet er ikke modent nok for detaljplanlegging, mener selskapet ifølge Telemarksavisa.,Petro.no

Selskapet vil kun være en mulig selger av gass inn i røret og ikke være medspiller i den videre planleggingen, opplyser Telemarksavisas nettutgave.

Skanled-partnerskapet, bestående av 13 industriselskaper, har besluttet å gå i gang med forprosjekteringen av et gassrør til Grenland som kan gi grunnlag for en endelig investeringsbeslutning i oktober 2009.

– Det oppsiktsvekkende er at StatoilHydro nå trekker seg fra prosjekteringsgruppa fordi de mener prosjektet ikke er modent nok for detaljplanlegging. Selskapet ønsker kun å være en mulig selger av gass inn i røret og ikke være medspiller i den videre planleggingen, skriver avisen.

Thor Lohne, direktør for økonomi og kommersiell utvikling i Gassco bekrefter overfor avisen at StatoilHydro ikke lenger vil være med i gruppa som bearbeider prosjektet.

– Vi har valgt et annet selskap som skal støtte oss i prosjekteringen, men jeg kan foreløpig ikke fortelle hvem det er, sier Lohne. Han ønsker å avdramatisere StatoilHydros uttreden og sier konsernet heretter kun vurderer å være selger av gass inn Skanled.

Lohnes avdramatisering av StatoilHydros fratreden i prosjekteringsgruppa deles ifølge avisen ikke av lokale olje- og gassmiljøet i Grenland som opplever StatoilHydro for å være mot Skanled-prosjektet, og frykter at selskapet vil motarbeide rørprosjektet i departementene.

Prosjektet er avhengig av gassleveranse fra StatoilHydro. I Grenland spekuleres det nå om selskapet greier å få samme pris i det norske markedet som i Europa. Dersom leveransene inn i Skanled ikke er økonomisk fornuftig for StatoilHydro, vil konsernet ikke forsyne røret med gass, og da er prosjektet dødt, konkluderer avisen.

Forrige artikkelBer Frp lytte til «folk flest» i klimaspørsmål
Neste artikkelSiemens krever erstatning fra tidligere ledere

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR