StatoilHydro tar oppfølging av hendelser på alvor, mener Petroleumstilsynet.

Petro.no

Petroleumstilsynet førte i perioden 5. mai til 6. juni tilsyn med StatoilHydros oppfølging av hendelser.

«West Epsilon». Foto: Seadrill

– Vi tok utgangspunkt i hendelsen på West Epsilon i 2007 og hendelsen på Statfjord C i 2005 . Tilsynet ble gjennomført som en revisjon med intervjuer av sentrale personer, gjennomgang av relevante styrende dokumenter og granskingsrapportene etter de to hendelsene, opplyser Petroleumstilsynet i en melding.

– Selv om vi under tilsynet har identifisert ett avvik og to forbedringspunkter, viser tilsynet at StatoilHydro tar oppfølging av hendelser på alvor, konkluderer Petroleumstilsynet.

Tilsynet mener selskapets nylig etablerte system for oppfølging av egne sikkerhetsmeldinger og økt bruk av verifikasjoner vil kunne bidra til økt kvalitet og bedre oppfølging av hendelser.

Men helt fornøyd er tilsynsmyndighetene likevel ikke.
– Selskapets system for oppfølging og lukking av tiltak etter hendelser ivaretar ikke i tilstrekkelig grad krav i regelverket og StatoilHydros egne krav for å sikre forbedring og hindre gjentagelser av hendelser. Vi har også påpekt forbedringspunkter relatert til gjennomførte analyser av hendelser og etablert system for erfaringsoverføring i selskapet, skriver Petroleumstilsynet i meldingen.

Forrige artikkelAker Exploration inn i ny lisens
Neste artikkelKan gi flere hundre nye arbeidsplasser

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR