Statoil har gjennomført tegningsperioden for utbytteemisjonen etter første kvartal, og melder om at det ble foretatt tegninger for totalt 19.969.275 aksjer.
Det betyr at oljeselskapet må ut med rundt 309 millioner dollar, tilsvarende drøyt 2,5 milliarder kroner, mindre enn hvis alle aksjonærene ville ha utbyttet i kontanter, melder E24.

Nesten halvparten foretrekker aksjer
Statoil lanserte aksjeutbytteprogrammet sitt på kapitalmarkedsdagen i London i februar 2016, med virkning fra fjerde kvartal 2015. I første runde gikk rundt 43 prosent av utbyttet i aksjer, men nå har økt til 45%. Ifølge opplysninger fra selskapet sparte de om lag 2,4 milliarder kroner på aksjeutbyttene for fjerde kvartal, sammenlignet med å betale alt ut i kontanter, skriver e24.no

Ifølge selskapet går om lag 45 prosent av aksjonærenes samlede netto utbytte for kvartalet ut som aksjer fremfor kontanter for første kvartal 2016.

Tilbudet om aksjer for utbytte innebærer at aksjonærene kan ta aksjer med en liten rabatt istedenfor å få utbyttet i kontanter. Ordningen kom i kjølvannet av en årelang diskusjon om selskapets utbyttepolitikk. Selskapet har nemlig måttet låne penger for å betale utbytte i mange år, fordi de ikke sitter igjen med nok kontanter etter at kostnader og investeringer er dekket. Selskapet har annonsert ambisjoner om å klare å betale utbytte med kontantstrømmen de får fra driften, som en del av den større effektiviseringsplanen.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelCentrica sier opp ansatte
Neste artikkelSubsea selskap konkurs – 70 ansatte mister jobben

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR