Konserndirektøren for helse, miljø og sikkerhet i Statoil, Nina Udnes Tronstad, mener grove vurderingsfeil og regelbrudd må få konsekvenser for den som gjør tabbene.

Konserndirektør Tronstad vil i følge Aftenbladet plassere ansvaret for sikkerheten der hun mener den hører hjemme, hos den enkelte.

Personifiserer HMS-ansvaret
– Tydelige roller og tydelig ansvar, sier hun i følge avisen, og legger til:
– Når noe skjer, har vi så lett for å stupe inn med løsninger som innebærer nye regler og systemer. Grove vurderingsfeil og brudd på rutiner må få konsekvenser.

I følge avisen er hun lite villig til å snakke om hva disse konsekvensene eventuelt skal gå ut på. Hun viser til at barneoppdragelse er et område der man ofte lykkes med å la regelbrudd få følger for den unge synderen.

Lite opptatt av tall for fraværsskader
Statoil-direktøren er mindre opptatt av tall som måler fraværskade, men denne statistikken stakk likevel av med det meste av oppmerksomheten på gårsdagens debattmøte i Norsk Petroleumsforening, skriver Aftenbladet.

Asiatiske sjefer er ikke kontorrotter
Internasjonale målinger av fraværskader viser i følge avisen at Norge slett ikke er blant de beste i den europeiske klassen, og Europa deler den internasjonale jumboplassen med Sør-Amerika.

Asia er best på sikkerhet, målt ved fraværskader, og angivelig er Statoils to rigger i Persiabukta uten slike skader på henholdsvis fjerde og sjette året. I følge Aftenbladet mente flere på gårsdagens debattmøte at forklaringen kunne være at arbeidslederne i asiatisk oljeindustri er ute der jobbene gjøres, mens norske sjefer sitter mest på kontoret og skriver rapporter.

Forrige artikkelOppgraderer Blackford Dolphin for dypt vann
Neste artikkelEksplosjon på oljeterminal i Arkhangelsk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR