SveTek AS og Momek har inngått MSA, Master Service Agreement avtaler med Statoil. Ved å inngå disse to nye MSA avtalene viser vi i Statoil at vår nye kontraktstrategi fortsetter å gi lokale og regionale leverandører i nord muligheter for kontrakter med Statoil, sier Astrid Foyn-Bruun, industrikoordinator for Statoil i nord. Kilde: Petroartic

En MSA er en avtale mellom Statoil og leverandør hvor vi er enige om betingelsene som gjelder for kjøp og tjenester. Avtalen innebærer ingen forpliktelser mellom Statoil og leverandør om kjøp, men forenkler innkjøp- og tilbudsprosessen. En slik avtale vil gjøre det lettere for det operative miljøet i Statoil å benytte denne leverandøren når de er konkurransedyktig og vi finner det formålstjenlig for vår drift, informerer Foyn-Bruun.

 Viktig med lokale leverandører

Astrid-Foyn-Bruun-1_large
Astrid Foyn-Bruun, industrikoordinator for Statoil i nord.(Foto: Kupa)

For Statoil er det viktig å finne lokale/regionale leverandører i nord som har kompetanse og er konkurransedyktige innenfor våre operative behov. Vi ønsker konkurransedyktige leverandører som har nærhet til våre anlegg og lokasjoner. Det gir bedre beredskap og økonomieffektivitet sier Foyn-Bruun.

Fremover har Statoil som mål å forespørre flere lokale leverandører da vi ønsker å bidra til å utvikle lokal leverandørindustri. Hun forteller videre at dersom du som leverandør får en forespørsel men ikke vinner fram, er det viktig å se på de tilbakemeldinger en får i forbindelse med dette. Tilbakemeldingene er viktig info slik at man kan forbedre seg til neste anledning.

Når dette skrives er Momek allerede i full gang med første bestilling fra Statoil gjennom avtalen. En hastesak for Norne som blant annet gjelder å modifisere tidligere Aker spooler for ny routing, inkl NDT og trykktesting.

En rekke små historier blir til sammen til én stor: I Statoil er vi stolte av å bidra til nye muligheter i Nord. Enten det handler om kommuneøkonomi, befolkningsvekst eller arbeidsplasser, ser vi at ringvirkningene av vår virksomhet er med på å skape en livskraftig fremtid for Nord-Norge. Vi har holdt på i 40 år uten stopp. Og vi er klare for de 40 neste avslutter industrikoordinatoren.

Fornøyd på vegne av våre medlemsbedrifter

Nina Kivijervi Jonassen Prosjektdirektør Petroartic(Foto: Petroartic).
Nina Kivijervi Jonassen
Prosjektdirektør Petroartic(Foto: Petroartic).

Vi i Petro Arctic vil gratulere våre medlemsbedrifter SveTek og Momek med MSA-avtaler med Statoil,  sier prosjektdirektør Nina Kivijervi Jonassen i Petro Arctic. Inngåelse av slike avtaler gir mulighet for at flere lokale bedrifter får mulighet til leveranser øverst i verdikjeden. Vi er veldig fornøyd med at en så stor operatør som Statoil ser viktigheten av å ha konkurransedyktig leverandørindustri i nærhet til sine anlegg og lokasjoner – og ikke minst at de har gjort endringer i sine kontraktsstrategier slik at dette er blitt enklere å realisere, sier hun.

At de også aktivt søker flere lokale samarbeidspartnere bør gi mulighet for ennå flere av våre medlemmer i nord –  I juni inviterer Statoil i samarbeid med Petro Arctic til leverandørdager, «supplier day» i Sandnessjøen. Sett av dagen og kom for å høre om Statoils nye kontraktsstrategier og muligheter framover, avslutter Kivijervi Jonassen.

 Den 1. juni avholdes supplier day i Sandnessjøen og den 9. juni i Hammerfest – link til mer info.

Artikkelen fortsetter under bildet

SveTek AS og Momek har inngått MSA, Master Service Agreement avtaler med Statoil. (Foto: SveTek)
SveTek AS og Momek har inngått MSA, Master Service Agreement avtaler med Statoil. (Foto: SveTek)

 Takker for tillitten

SveTek AS i Sandnessjøen har i snart 25 år levert tjenester rettet mot offshorenæringen, sier daglig leder Stig-Helge Lilleholt. Vi har også tidligere levert tjenester til Statoils installasjoner, men dette har i hovedsak vært som underleverandør.

Vi er veldig glade for denne avtalen med Statoil, og ser på det som en tillitserklæring og annerkjennelse av

Også på Momek er man i gang med oppdrag for Statoil. Division Manager hos Momek Oilfield Services, Hans Marius Støre Mastermo
Også på Momek er man i gang med oppdrag for Statoil. Division Manager hos Momek Oilfield Services, Hans Marius Støre Mastermo

vårt arbeid, sier Stig-Helge Lilleholt. Vi har forventninger til at denne avtalen skal forenkle prosessen, slik at vårt engasjement med Statoil vil øke i tiden fremover. Vi er allerede i gang og holder i disse dager på med å ferdigstille to oppdrag til Statoil, avslutter en meget fornøyd daglig leder i SveTek.

Også på Momek er man i gang med oppdrag for Statoil. Division Manager hos Momek Oilfield Services, Hans Marius Støre Mastermo, er veldig fornøyd med at de har fått en formalisert avtale med Statoil. Vi er veldig glade for tillitten som er vist, så nå er det bare opp til oss å levere for å sikre et godt og langsiktig samarbeid, sier han. Mastermo er spesielt fornøyd med at Statoil gjør de grepene de nå gjør rundt sine kontraktsstrategier, noe han mener gjør at flere lokale bedrifter kommer i posisjon til å kunne levere direkte til operatørselskapet.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelFornybar-kontrakt for «Olympic Delta»
Neste artikkelCCB med Statoil avtale innen subsea vedlikeholdstjenester

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR