For første gang er vi én norsk delegasjon til verdens største oljemesse i Houston – OTC! Lørdag ble delegatene invitert til et ”get together”-arrangement for få bli kjent før uken starter. Tekst: Camilla Lunde, Greater Stavanger

Tilbakemeldingene fra fjorårets delegasjonsreise viser at de fleste reiser for å knytte nettverk. – Delegasjonsreisen er en veldig god mulighet for å knytte nye kontakter, sier Thor Egil Hafnor i Autronica. Han legger til at det er i disse tider det er viktig at oljenæringen i regionen står sterk, slik at vi er rustet og klar når markedet snur og kommer seg opp igjen.

Magnus Birkenes i Doublethink fortalte at grunnen til at de reiser med delegasjonen til Houston er for å bli kjent med folk de ikke får tid til å møte hjemme. – Jeg jobber 24/7 og har begrenset mulighet til å reise rundt til så mange kontakter som jeg kan treffe her på ett og samme sted. Det ypperlig for oss å knytte kontakt med offentlig sektor og finansmiljøene, i tillegg til oljerelaterte selskaper noe vi får her, sier Birkenes.

Artikkelen fortsetter under bildet

Magnus Birkenes ifra Doublethink er fornøyd med nettverket i Houston
Magnus Birkenes ifra Doublethink er fornøyd med nettverket i Houston. (Foto: Greater Stavanger)

Han påpekte at enkle kalkulasjoner viser at man tjener inn reisekostnadene man bruker på å reise til Houston, kontra å dra på møter og sende mail med like mange kontakter hjemme.

I fjor viste det seg at over 55% mente reisen hadde ledet til konkrete kontrakter eller avtaler. Noen av de som svarte nei, påpekte at reisen derimot hadde ledet til mange nye kontakter som forhåpentligvis på et senere tidspunkt vil lede til nye avtaler. Mange ga tilbakemelding om at nettverksbygging var en stor årsak til at folk valgte å reise med oss. Av den grunn forsøker Greater Stavanger opp til nettverksarenaer hvor folk kan knytte nye kontakter. Første arrangement ut er ”Get together”. Over 100 delegater var derfor samlet til en nettverksmiddag for å bli kjent med nye personer på tvers av regioner. Styreleder i Greater Stavanger, Christine Sagen Helgø, ønsket alle delegatene velkommen til Houston. Hun påpekte at vi nå er inne i en krevende tid, men at det er nå vi må ut å vise verden hvem vi er og lokke nye selskaper hjem.

De kommende dagene vil by på alt fra nettverksarrangementer, faglige seminarer og omvisninger på oljemessen. Greater Stavanger vil sammen med ONS ha stand på messen for å promotere Stavanger-regionen og ONS.

Greater Stavanger arrangerer delegasjonsreisen i samarbeid med Business Region Bergen, Subsea Valley, GCE Node og GCE Subsea. Greater Stavanger har delegasjonsledelsen.

Les også: Fortsatt stor interesse for OTC i Houston

Forrige artikkelForlengelse for Dof-fartøy
Neste artikkelUlykkeshelikopteret sendte ikke ut nødmelding

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR