Det kommer fram i NHOs nærings-NM 2014, som viser hvilke kommuner og regioner som er best i landet.

– Selv om vi tar ut bedrifter som arbeider direkte inn mot olje og gass, vinner Stavangerregionen, forteller direktør i NHO Rogaland, Hallvard Ween, til Bygdebladet.

Stavangerregionen er på fjerdeplass i lønnsomhetskategorien etter Sunnfjord på plassen foran. Her topper Ryfylke med Dalane på andreplass.

– Ryfylke og Dalane har hatt god lønnsomhet, og da må vi se på at Titania (Sokndal, red.anm.) og Aker Solutions (Egersund, red.anm.) er hjørnesteinsbedrifter. Eramet i Sauda og lakseoppdrett i Ryfylke bidrar positivt for Ryfylke her. På mindre steder skal det ikke mange bedrifter til for at regionen skal komme godt ut, selv om det er svært bra i seg selv. Men Stavanger har et stort næringsliv med mange ulike bedrifter, kommenterer Ween.

Sola kommune er igjen best i Norge på å legge til rette for næringslivet. Til det sier den lokale NHO-direktøren at kommunen er som «en innpendlingskommune som gir verdiskaping så det holder». Til Bygdebladet beskriver han tiden da Shell-raffineriet i Tananger ble bygget ned, og folk reagerte med å protestere ved å gå i fakkeltog.

– Sola kommune sto på og viste at de hadde andre tanker med området, og i dag skapes det nye arbeidsplasser hele veien.

Forrige artikkelMiljøvernforkjempernes krav til Statoil-sjefen
Neste artikkelMarkedsplassen Barentshavet

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR