«Stena Don» ankom onsdag Semco Maritime på Hanøytangen.

Stena Drilling har valgt Semco Maritime sitt verft på Hanøytangen utenfor Bergen for varmt opplag av boreriggen «Stena Don».

– Riggen vil ligge på Semco sitt veft på Hanøytangen i Bergen og skal gjøres klar for fremtidig oppdrag, sier Business Development Manager Øistein Tømte i Semco Maritime.

«Stena Don» ankom verftet onsdag 16. november. Riggen hadde tidligere en kontrakt med Statoil på Troll-feltet i den norske delen av Nordsjøen.

Les mer: Statoil terminerer «Stena Don»-kontrakten

«Stena Don» er en klasse tre, halvt nedsenkbar rigg, bygget i 2001, og som nylig har blitt oppgradert med en moderne utstyrspakke. I harsh environment er riggen egnet for boring, komplettering og overhalingsoperasjoner over hele verden.

– Hanøytangen sine fasiliteter inkluderer både våt- og tørrdokk, som er skreddersydd for oppdrag, for eksempel hvor en rigg som kommer inn for en kort stopp, for å få en godkjenning av myndighetene (SUT) eller en større oppgradering før retur til drift, sier Tømte.

Kaien på Hanøytangen består av flere havneområder, blant annet en tørrdokk på 116×125 meter samt kaiområder med dybder på minst 100 meter.

Forrige artikkelForbedret resultat fra Awilco
Neste artikkelSiemens Subsea nedbemanner

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR