Få dager før Opec-møtet i Wien dras oljeprisene ned av den sterke dollaren og utsikter til økte leveranser fra Saudi-Arabia til Asia, samt fall i kinesisk import, ifølge Reuters.

Spotprisen på nordsjøoljen Brent ligger fredag formiddag på USD 48,57 per fat, ned 0,60 prosent for dagen.

Samtidig handles amerikansk lettolje (WTI) for USD 47,57 ned 0,92 prosent.

De fleste analytikere venter en form for produksjonskutt fra Opec, men det er usikkert om dette vil være nok til å løse opp markedet, som har vært preget av tilbudsoverskudd de siste to årene, skriver Reuters.

– Vi venter en form for avtale, men reaksjonen fra markedet vil avhenge av troverdigheten av det foreslåtte tiltaket, skriver den amerikanske investeringsbanken Jefferies fredag ifølge nyhetsbyrået.

– Flere land har økt produksjonen til rekordnivåer, og det kreves et dypt kutt for å løfte oljeprisene betydelig, heter det videre.

Ifølge investeringsbanken har økningen i Opec-produksjonen siden august brakt markedet tilbake i overskuddstilbud, og re-balansering vil utsettes til andre halvdel av 2017 uten et kutt på minst 700.000 fat per dag.

Opec holder ministermøte i Wien 30. november, for å sluttføre avtalen organisasjonen kom til en foreløpig enighet om i september.

 

 

Forrige artikkelBorer norskehavsbrønn til våren
Neste artikkelHeimdal-produksjonen stengt etter brannalarm

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR