NTNU får til dels sterk kritikk om helseskadelige arbeidsforhold ved Rosenborglaboratoriene, i en rapport som det uavhengige granskingsutvalget la fram torsdag.,NTB

Utvalget leverte torsdag sin rapport til justisminister Knut Storberget (Ap). Det har undersøkt hvordan saken er håndtert av den NTNU før og etter at krefttilfellene ble oppdaget i 1997.

Utvalget har også undersøkt hvilken rolle det tidligere Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet hadde i perioden før og etter at krefttilfellene ble oppdaget.

Kritikken omfatter både manglende undersøkelser for å opplyse om saken, håndteringen av saken i første fase, og manglende oppfølging av de berørte.

NTNU-rektor Torbjørn Digernes tar kritikken svært alvorlig.

– På vegne av NTNU vil jeg uttrykke dyp medfølelse overfor alle berørte. Jeg ber om unnskyldning for at vi ikke har fulgt opp de pårørende godt nok. Jeg beklager også at vi ikke tidligere satte i gang undersøkelser for å belyse forekomster av kreft og finne mulige årsakssammenhenger, og på den måten kan ha bidratt til å skape usikkerhet hos mange som gjennom studier og arbeid har oppholdt seg i laboratoriene på Rosenborg, sier Digernes i en pressemelding.

Forrige artikkelGerhardsen tar betalt for lobbyråd
Neste artikkelAker Kværner leverer boreutstyr til Kina

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR