Songa Offshore rapporterer om en omsetning for tredje kvartal på NOK 1 milliard, opp fra NOK 941 millioner i samme periode i fjor.

Songa Offshore SE rapporterer om en samlet omsetning for tredje kvartal 2015 på USD 124 millioner (NOK 1 milliard), opp fra USD 110 millioner (NOK 941 millioner) i samme periode i fjor.

Driftsresultatet (EBITDA) var på USD 64 millioner (NOK 547,46 millioner), sammenlignet med USD 42 millioner (NOK 359,27 millioner) i fjorårets tredje kvartal. Men selskapet ender med et negativt resultat på USD -317,5 millioner (NOK -2,7 milliarder) i tredje kvartal, ned fra USD 1 million (NOK 8,55 millioner) i samme periode i fjor.

Hovedårsaken er nedskrivninger på riggene «Songa Dee,» «Songa Delta» og «Songa Trym,» som kommer av den negative utviklingen i boremarkedene globalt og på norsk sokkel, ifølge kvartalsrapporten.

Statoil kansellerte nylig kontrakten med riggen «Songa Trym.» Songa får utbetalt et kontraktsfestet beløp av Statoil i forbindelse med kanselleringen, basert på dagraten på USD 377.000 (NOK 3,22 millioner).

Les mer: Kansellerer Songa Trym-kontrakt

Selskapet melder ellers om en oppetid på 100 prosent i kvartalet, med en inntjeningsgrad på 98 prosent.

«Songa Dee» fortsetter sitt arbeid på Gullfaks-feltet. «Songa Trym» har gjennom kvartalet boret letebrønner i Storbritannia og Norge, mens «Songa Delta» fortsetter å bore fast-track-produksjonsbrønner på Oseberg-feltet.

Riggleveranser

De nye riggene som er bygget ved DSME-verftet i Sør-Korea er på god vei til Norge. Den første, «Songa Equinox,» ankom norske farvann i oktober.

Les også: Songa får «Songa Equinox»

Den andre, «Songa Endurance,» ble levert fra verftet i august, og ventes til Norge sent i november.

Les mer: Songa Offshore: Cat-D rigg nr.2 levert

Songa Offshore har tidligere varslet at de er i tvist med verftet i Sør-Korea. Songa Offshore understreker i kvartalsrapporten at de mener DSME er ansvarlig for forsinkelser som har vært, og dermed også for kostnadsoverskridelsene.

Les mer: Saksøker Songa for Cat D-rigger

Riggselskapet opplever fremdeles boremarkedet i Nordsjøen som svært utfordrende, med kun et få kortsiktige kontrakter i markedet. Konkurransen er sterk, og selskapet mener derfor at både 2016 og 2017 vil blir to utfordrende år for industrien, heter det i kvartalsrapporten.

Les også: Over og ut for «Songa Trym»

Forrige artikkelRystad Energy tror oppturen for oljebyen vil starte i 2017/2018
Neste artikkelMinst 400 Statoil-ansatte mister jobben i Norge

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR