Statsminister Jens Stoltenberg er uklar på statens fremtidige rolle ved byggingen av et gasskraftverk på Tjeldbergodden, etter beslutningen om å bygge et fullskala renseanlegg på Mongstad., NTB

Gasskraftverket på
Tjeldbergodden skal
stå ferdig i 2011.

Mongstad-anlegget, som Staten skal utvikle sammen med Statoil, skal være effektivt fra 2014. Gasskraftverket på Tjeldbergodden skal – etter planene som er lagt fram om CO2-fangst og gjenbruk – stå ferdig i 2011.

Strøket?
Når Stoltenberg har sagt at Mongstad vil få verdens største CO2-renseanlegg i 2014, er dette av enkelte politikere blitt tolket dithen at regjeringen for sin del har strøket Shells og Statoils planer på Tjeldbergodden av kartet.

– Tjeldbergodden-anlegget skal jo være ferdig før Mongstad, og vil bli vesentlig større enn Mongstad-anlegget, sier Ketil Solvik Olsen (Frp) Han mener det hele bare er et spill for galleriet og at regjeringen ikke bidrar til å fremskynde CO2-rensing i det hele tatt.

Ikke klart
Stoltenberg sier til NTB at det står i Soria Moria-erklæringen at regjeringen skal bidra til CO2-rensing.

– Forskjellen på Tjeldbergodden og Mongstad er at planene på Mongstad ligger klare. Det er klart til å sette i gang. Slik er det ikke på Tjeldbergodden. Der har Shell og Statoil en jobb å gjøre med sikte på at CO2-fangsten skal gjøres lønnsom.

Ut over dette vil vi forholde oss til de søknadene som måtte komme om støtte til CO2-rensing, sier Stoltenberg.

Forrige artikkelHelikopter landet med én motor
Neste artikkelKrever Mongstad-vilkår for kraftverk i Møre

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR