Statoil og partnere forventer dårlig vær under boringen av deres Brudgan II-prospekt utenfor Færøyene og har stoppet boringen.

Statoil har sammen med sine partnere ExxonMobil og Atlantic Petroleum besluttet å stanse boringen av Brudgan II-prospektet sitt utenfor Færøyene.

– Brønnen ble boret gjennom de vulkanske bergartene, men hovedmålet for boringen er ikke nådd enda. Boringen ble stanset som følge av at vi nå går inn i vintersesongen og forventer krevende værforhold. Færøyske myndigheter har godkjent midlertidig stans til utgangen av 2013, skriver Statoil i en melding.

Boringen av brønnen ble startet i juni 2012. Brønnen er lokalisert rundt 80 kilometer utenfor kysten av Færøyene. Brønnen har blitt boret av boreriggen COSL Pioneer på 450 meters havdyp.

– Brugdan II er den andre brønnen som blir boret i lisens 6 som dekker et område på cirka 579 kvadratkilometer, skriver Statoil videre.

Statoil opplyser forøvrig at de har valgt å være tidlig ute på Færøyene for å sikre seg en ledende posisjon i nye områder.

– Vi har vært på Færøyene siden 2000. Selskapet har en betydelig portefølje i færøysk farvann med seks egenopererte lisenser. Lisensene dekker et sub-basalt-område med variert geologi innenfor forskjellige letemodeller, heter det.

I lisens 006 har Statoil 50 prosent eierandel sammen med ExxonMobil Exploration & Production Faroe Islands Limited som har 49 prosent og Atlantic Petroleum med 1 prosent.

Brugdan II er den åttende letebrønnen boret så langt i færøysk farvann siden 2001.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR