Torsdag denne uken var Karl Eirik Schjøtt-Pedersen invitert til Høgskolen i Bergen (HiB) for å snakke med ingeniørstudenter. Dette skriver Norsk olje-og gass på sine nettsider

Utfordrende tider for olje- og gassindustrien med kostnadskutt, lav oljepris og nedbemanning skaper store overskrifter i mediene. Dette skaper usikkerhet også blant studentene, som lurer på om det fremdeles kan være en fremtid for dem i bransjen.

Nils-Ottar Antonsen, UIB
Nils-Ottar Antonsen, UIB

Ifølge Instituttleder ved maskin- og marinfag ved HiB Nils-Ottar Antonsen var det stor interesse for å høre Schjøtt-Pedersen fortelle om fremtiden i oljebransjen.

– Vi måtte stenge påmeldingen få dager etter invitasjonen ble lagt ut, dermed ble det de første 200 som fikk plass, sier Antonsen.

Ingeniørkompetanse viktig i mange bransjer
Studentene som møtte opp fikk høre om viktigheten olje- og gassindustrien har for norsk økonomi og velferd, samt at det er mye kake igjen. De fikk høre om viktigheten av ingeniørenes kompetanse; i olje- og gassindustrien, men også hvordan kompetanse og teknologi kan brukes på tvers av næringer. Teknologi fra olje- og gass brukes både innen helse og romfart.

Schjøtt-Pedersen understreket at bransjen har et langsiktig perspektiv, med mange spennende oppgaver foran seg.

– De som skal tenke økt utvinning på Johan Sverdrup er ikke født ennå, sa Schjøtt-Pedersen til studentene.

Uten å gi noen form for jobbgaranti, inviterte han studentene til å være med å løse fremtidens energiutfordringer.

Studentene som var invitert var fra ulike ingeniørdisipliner; allmenn maskin, marinteknikk, produksjonsteknikk, energiteknologi og undervannsteknologi.

Forrige artikkelVil bli oljebransjens friske pust
Neste artikkelFramtiden i Barentshavet er samarbeid – Arctic Safety Summit Tromsø 2015

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR