Wärtsilä har fått i oppdrag å levere generatorsett og thrustere til seks nye boreskip som skal bygges i Brasil. Seadrill og Odfjell skal operere skipene.

Boreskipene skal bygges ved verftet Estaleiro Jurong Aracruz i Brasil, skriver Wärtsilä i en meldingen.

Det kommer ikke frem hvor mye kontrakten er verd.

Kontrakten ble ifølge meldingen tildelt Wärtsilä av Jurong Shipyard Pte Ltd, datterselskap av Singapore-baserte Sembcorp Marine. Avtalen ble signert i slutten av september.

Jurong Aracruz skal bygge skipene for Sete Brasil, et investeringsselskap som forvalter porteføljer innenfor olje- og gassektoren.

– Skipene skal benyttes i den brasilianske energigiganten Pertrobras sin boring i presalt-felt på store dyp, og skal opereres av de norske selskapene Seadrill og Odfjell. Denne ordren er en bekreftelse på Wärtsiläs konkurranseevne i et hurtig voksende marked, skriver selskapet videre.

– Hvert av de seks skipene vil bli utstyrt med 16-sylindrede Wärtsilä 32 hovedgeneratorsett og FS3510/NU thrustere som kan skiftes mens båten ligger i vannet. De første leveransene er planlagt i 2013, og det første fartøyet skal leveres i andre kvartal 2015. Wärtsiläs sterke tilstedeværelse i Brasil, sammen med selskapets brede erfaring i å levere fremdriftssystemer til offshoreoperasjoner i krevende miljøer, var viktige kriterier under tildelingen av kontrakten, skriver de videre.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR