Verdi på over 230 millioner.,Kongsberg har blitt valgt som leverandør og integrator av alle elektriske systemer, telekom og integrerte kontrollsystemer til Petrofacs nye JSD 6000-dypvannsrørleggingsfartøy.

Kontrakten har en verdi på over 230 millioner og er blant de mest omfattende «Full Picture»-kontraktene for Kongsberg Maritime noensinne.

Fartøyet skal bygges på Shanghai Zhenhua Heavy Industry Co., Ltd (ZPMC) verft i Kina for Petrofac UK. Kontrakten er tildelt av ZPMC til Kongsberg Maritime Engineering (KME), et heleid datterselskap av Kongsberg Maritime.

Engineering-tjenester i alle faser

Den totale kontrakten inkluderer leveranse og integrasjon av elektriske systemer, telekom og integrerte kontrollsystemer, prosjektledelse, interface management og engineering-tjenester i alle faser. I til dette kommer et betydelig omfang av teknologi som generatorer, strømtavler, automasjon, navigasjon og DP-systemer, radio- og satellittkommunikasjon, nettverk og underholdning om bord, sikkerhetsteknologi og overvåkningssystemer slik som avansert overvåkning av helikopterdekk.

– Denne kontrakten er en milepæl for Kongsberg Maritime Engineering, og en av de mest omfattende «Full Picture»-kontraktene Kongsberg Maritime har vunnet. Vår fremgangsmåte om å handle som enkeltleverandør i alle aspekter av maritim fartøysteknologi, kombinert med vår nærhet til kunden i alle de største skipsbyggerregionene, posisjonerer oss som en naturlig partner for store integrerte prosjekter. Vi er stolte over å ha blitt valgt til å spille en viktig rolle i utviklingen av Petrofac UK sin nye enhet, sier Geir Håøy, administrerende direktør i Kongsberg Maritime i en melding.

Forrige artikkelEMGS med Apache-kontrakt
Neste artikkelOppsigelser hos Westcon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR