Statoil tildeler kontrakt for bore- og brønntjenester på Mariner til Schlumberger Oilfield UK.

Statoil har på vegne av Mariner-partnerne tildelt kontrakten for integrerte bore- og brønntjenester på Mariner-feltet på britisk sokkel til Schlumberger Oilfield UK Plc, melder selskapet.
– Dette er en meget viktig avtale for Mariner-prosjektet, og et resultat av en innovativ ny anskaffelsesprosess der leverandøren skal arbeide som en integrert del av Statoil-teamet og levere de fleste bore- og brønntjenester på Mariner-feltet, sier administrerende direktør for Statoil Production UK, Gunnar Breivik.

Schlumberger skal levere alle de viktigste bore- og brønntjenestene for Mariner fra sin base i Aberdeen. Dette inkluderer blant annet boring, komplettering, ESP-pumper, sement og væsker.

Tilsammen 22 bore- og brønntjenester inngår i kontrakten, som også inkluderer et ansvar for logistikkstøtte som går utover arbeidsomfanget for lignende Statoil-kontrakter. Kontrakten trer i kraft i januar 2015, og har en varighet på fire år, med opsjon på ytterligere fireårsperioder.

Mariner-feltet, som ligger omkring 150 kilometer øst for Shetlandsøyene, bygges nå ut av operatøren Statoil og partnerne JX Nippon og Dyas. Dette er den største feltutbyggingen på britisk sokkel på mer enn ti år, og vil være i drift i minst 30 år.

Hovedplattformen på Mariner vil omfatte en borerigg og en brønnintervensjons- og kompletteringsenhet. I tillegg vil en nybygd oppjekkbar rigg være plassert ved Mariner-installasjonen, og arbeide gjennom brønnslissene på plattformen de første fire årene. Gjennom feltets levetid er så mange som 130 brønnmål planlagt.

Borestart planlegges i 2016, og produksjonsstart følger i 2017.
– Målet for denne kontrakten er et langsiktig samarbeid med et prestasjonsbasert kompensasjonsformat som belønner faktisk ytelse – antall meter som er boret og komplettert, i stedet for anvendt tid og materialer. Sammen vil vi nå etablere et integrert lag på Aberdeen-kontoret vårt, og samarbeide nært med både tjenesteleverandøren, borekontraktoren Odfjell og riggkontraktoren Noble for å planlegge og optimalisere virksomheten. Vi vil arbeide side om side for å møte utfordringene i markedet, fremme gode prestasjoner og dele risiko, sier Breivik.

Kontrakten med Schlumberger omfatter også opsjoner i forhold til Bressay, et annet Statoil-operert felt på britisk sokkel, som nå er i konseptevalueringsfasen. Videre vil den fungere som en rammeavtale for leteboring på britisk sokkel der Statoil har opsjon på å bruke Schlumberger for bore- og brønntjenester  som inngår i arbeidsomfanget i Mariner-kontrakten.

Fakta:

– Mariner-feltet ligger på Øst-Shetlandplattformen på britisk side av Nordsjøen, omkring 50 kilometer øst for Shetlandsøyene.

– Tungoljefeltet Mariner består av to grunne reservoarseksjoner – den dypere Maureen-formasjonen på 1492 meter, og det grunnere Heimdal-reservoaret på 1227 meter.

– Utbyggingen av Mariner-feltet bidrar med mer enn 250 millioner fat reserver med en gjennomsnittlig platåproduksjon på omkring 55.000 fat per dag.

– Feltet vil sikre en langsiktig kontantstrøm gjennom feltets levetid på 30 år. Produksjonen forventes å starte i 2017.

– Den valgte løsningen består av en produksjons-, bore-, og boligplattform (PDQ) med stålunderstell, samt et lagringsskip (FSU). Boring vil bli utført fra PDQ-riggen, med assistanse fra en oppjekkbar rigg de første årene.

– Feltutviklingen av Mariner medfører en bruttoinvestering på mer enn 7 milliarder dollar.

– Etter endelig investeringsbeslutning i desember 2012 etablerte Statoil i 2013 et senter i Aberdeen for utbygging og drift på britisk sokkel.

– Statoil er operatør for Mariner-feltet med 65,11 prosent eierandel. De andre partnerne er JX Nippon Exploration and Production (U.K.) Limited (28,89 prosent) og Dyas Mariner Ltd. (6 prosent).

Forrige artikkelKarriere innen olje og gassektoren, se intervju med ansatte i bransjen
Neste artikkelHer er de offshorerelaterte jobbene

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR