Gratingplater på gangvei det «ikke skulle være nødvendig å sperre av» ble slått løs.

Oseberg A-plattformen fikk merke stormen som herjet Nordsjøen i 5. og 6. desember. I en rapport til Petroleumstilsynet, melder Statoil at ”på natten til 6.12 slo sjøen opp under kjellerdekk på Oseberg A nordside, utvendig gangvei i område C16.”

Resultatet ble at 6-7 gratingplater (stålristene man går på/gulvet) i gangveien ble røsket løs fra festeskruene og løftet av. ”Dette åpnet et større hull i gangvei,” melder Statoil.

Operatøren forklarer at det på kvelden ble vurdert at det ”ikke skulle være nødvendig å sperre av C16 nordside Oseberg A.” Med fasit i hånd, sier Statoil at ”i etterkant av hendelsen er sjekkliste for «ekstrem vær» oppdatert for å sikre at dette gjøres uansett når været defineres som «ekstremvær» (over 60 kn vind).”

Se stormen som ødela gangveien herje Oseberg A her:

Selv om området ikke var avsperret da bølgene traff, kom ingen til skade, da det ikke var personell tilstede. Men skaden ble imidlertid raskt avdekket da nattskiftet foretok sjekk av utsatte områder etter at man opplevde et kraftig drønn i plattformen. Området ble da fysisk avsperret, og ifølge operatøren vil reparasjon først utføres når det er vær til å arbeide over åpen sjø. Det vil si at skaden blir reparert når bølgehøyden er under fem meter.

Videre heter det i meldingen at det 5. desember var ”varslet mye vind og bølgehøye 11 meter Hs (signifikant) / 19,6 meter max. Reelt hadde vi 10,7 meter Hs og 17 meter max på det meste kl. 04:00.”

Forrige artikkelSeismikkdata kan være ulovlige
Neste artikkelOmega leverer personell til Wintershall

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR