Bergensselskapet vil bli verdensledende på maritim værvarsling., StormGeo med hovedsete i Bergen har gjennom en kontanttransaksjon kjøpt det Amerikanske, Silicon Valley-baserte selskapet Applied Weather Technology (AWT). AWT leverer vær- og rutetjenester til skip. Selskapet blir etter oppkjøpet dobbelt så stort, med en verdensledende posisjon innen risikostyring og beslutningsstøtte for værkritiske operasjoner i kjernesegmentene shipping og offshore. Det sammenslåtte selskapet vil få over 320 ansatte og vil betjene kunder i alle geografiske områder gjennom sine 7 globale, fulldøgns varslings- og beredskapssentre og 22 kontorer i 14 land.

AWT er basert i Silicon Valley, California med totalt 11 kontorer i 7 land. Selskapet har drevet innen marine værtjenester i 15 år, og leverer daglig beslutningsstøtte til mer enn 5000 skip i alle verdensdeler. StormGeo vil få et solid fotavtrykk i USA og Asia med nesten 60% av de ansatte i disse verdensdelene.

– I tillegg til å utvikle våre kjernetjenester videre, vil oppkjøpet gi oss mulighet til å styrke tjenestetilbudet på kryss av de tradisjonelle shipping og offshore-segmentene, for eksempel mot seismikk, leteboring, olje og gass produksjon, offshore støttefartøy, vindparker og andre værsensitive operasjoner til sjøs. Økt geografisk tilstedeværelse kombinert med spisskompetanse og eksisterende produktplattformer setter oss i en fantastisk posisjon for å drive fram innovative og markedstilpassede løsninger for kunder som påvirkes av tøffe værforhold. Selskapet vil satse videre på en bred tilnærming til risikostyring og sikkerhet relatert til værsensitive operasjoner offshore og innen shipping, fornybar energi, luftfart og media, sier Kent Zehetner, konsernsjef i StormGeo

– Vil bli totalleverandør for hele verden
AWTs skipsrutetjenester og StormGeo’s fokus på anvendt forskning, for eksempel innen skipsdynamikk, vil nå bli samordnet for å møte ønsker fra globale aktører om en totalleverandør med en produktplattform og lokal tilstedeværelse i alle tidssoner.

– Vi tror at vår evne til å kombinere globale sanntids værvarsel med kontinuerlig innhenting av sjøreise- og bevegelsesdata fra tusenvis a skip over hele verden vil gjøre det mulig å gi hvert skip og alle flåteoperatører en unik forståelse for optimal navigering, kombinert med sikkerhet og økonomi, sier Zehetner.

– Gjennom dette oppkjøpet blir StormGeo tilført komplementær kompetanse, en bredere infrastruktur og mer enn 5000 nye brukere. Selskapet blir nå verdensledende innen værruting til havs. StormGeo forsterker det globale lederskapet til norsk maritime næring og vil med en fot i Silicon Valley være en pådriver for fortsatt innovasjon i bransjen, sier Bjørn Kj. Haugland, styremedlem i StormGeo og konserndirektør i DNV GL.

Eierforholdet i StormGeo etter transaksjonen vil være Reiten & Co. (54,9 prosent), DNV GL (24 prosent), Erik Langaker (5 prosent), TV2 (4%) og ansatte/ledelse (12.1%).

Forrige artikkelTraff på olje og gass i Novus
Neste artikkelTo nye kontrakter til Dolphin

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR