I følge informasjon som har kommet Oilinfo i hende, har Brasil offisielle planer om å skaffe seg vanvittige 40 rigger for dype farvann innen 2017. Med i planen er 146 nye støttefartøyer. Det neste store oljeeventyret er i Sør-Amerika.,Petrobras, Brasils nasjonale oljegigant, har denne uken gjennomført offisielle møter med landets regjering og ledende representanter for Brasils offshoreindustri. Da siste håndtrykk var sluppet, hadde de spikret planene for en av verdenshistoriens største offshoresatsinger.

Informasjon Oilinfo har fått tak i, bekrefter at Petrobras akter å leie inn, kjøpe eller ta deleie i hele 40 boreskip og/eller semirigger med kapasitet til å takle dype og ultradype farvann. Alle må være under Petrobras’ kontroll innen 2017, og første prioritet er å få det meste bygget i Brasil.

Parallelt med denne gigantplanen kommer også nødvendige støtte- og forsyningsfartøyer; 146 i tallet. 24 av disse er allerede i bestilling eller lagt ut på anbud. De resterende 122 vil bli lagt ut på anbud i løpet av de kommende seks årene. Regjeringen i Brasil og Petrobras har vedtatt at samtlige 146 skal bygges i Brasil.

Mer enn gode nyheter for det stadig voksende tallet norske bedrifter med brasilianske filialer.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR