Et stort flertall er tilhengere av at staten skal bruke sitt eierskap i norske bedrifter mer aktivt, viser en meningsmåling gjort for LO.

NTB

Hele 92 prosent av de spurte er helt eller delvis enig i at staten bør bruke sitt eierskap i store norske bedrifter til å ivareta viktige samfunnsinteresser. 83 prosent mener staten i sterkere grad bør bruke dette eierskapet til å ivareta norske arbeidsplasser, skriver Dagsavisen, som har fått tilgang til målingen.

Spørsmålet om et mer aktivt statlig eierskap er et ideologisk spørsmål som lenge har laget et klart skille mellom høyre- og venstresiden i norsk politikk. Men målingen viser at støtten til mer aktivt statlig eierskap går lang inn i rekkene av Høyres og Fremskrittspartiets velgere.

– Dette er klare og tydelige signaler om at folk ønsker en mer aktiv og offensiv statlig eierskapspolitikk. Dette er helt i tråd med de krav LO har kjørt fram, sier LO-leder Gerd-Liv Valla til Dagsavisen.

Den politiske ledelsen i Næringsdepartementet ønsker ikke å kommentere målingen. En stortingsmelding om statens eierskapspolitikk var lovet i vår, men er blitt utsatt til høsten.

Målingen er laget av Opinion på oppdrag fra LO, og omfatter et representativt utvalg på 1.000 personer over hele landet.

Forrige artikkelUSA overvåket globale pengeoverføringer
Neste artikkelFå kvinner i olja

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR