Aker Clean Carbon er tildelt en kontrakt for å gjennomføre tekniske forstudier for det planlagte CO2-fangstanlegget på Kårstø.,NTB

Kårstø. Foto: Øyvind Midttun

Selskapet er ett av tre som er kvalifisert for å bygge fangstanlegget.
– Dette er en viktig milepæl og en anerkjennelse av vår teknologi. Avtalen med Gassnova betyr at Aker Clean Carbon er en av tre selskaper som er kvalifisert for bygging av CO2-fangstanlegget på Kårstø, sier administrerende direktør Jan Roger Bjerkestrand i Aker Clean Carbon i en pressemelding.

Aker Clean Carbon skal gjennomføre FEED-studier (Front End Engineering and Design) for Gassnova. Kontrakten er på 16 millioner kroner.

Tirsdag ble det kjent at Aker Clean Carbon avvikler sitt demonstrasjonsanlegg ved gasskraftverket på Kårstø. Forklaringen var at gasskraftverket stort sett har stått ubrukt siden det ble satt i kommersiell drift i 2007.

– Testanlegget var et anlegg vi ville bygge egenfinansiert, og det ville bare ha vært en tidel så stort som det fullskalaanlegget det statlige selskapet Gassnova skal bygge, sier Geir Arne Drangeid i Aker Clean Carbon til NTB.

Fullskalaanlegget skal fange all CO2 fra gasskraftverket på Kårstø.
– Det er forberedelsene til det vi nå har fått en kontrakt til, sier Drangeid.

På ett tidspunkt vil Gassnova velge ett av selskapene. Det er ventet å skje en gang i løpet av høsten 2009.

Forrige artikkelAker Exploration inn i ny lisens
Neste artikkelKan gi flere hundre nye arbeidsplasser

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR