Statoils planlagte boring på Tornerose-feltet i Barentshavet er forsinket på grunn av streiken blant ROV-personellet på boreriggen Polar Pioneer.

Av: Astri Sivertsen

Polar Pioneer (Foto: Statoil)

Statoil fikk i mai tillatelse til å starte leteboring på Tornerose, som ligger omlag 60 kilometer øst for Snøhvit. Boringen var planlagt å starte denne måneden.

– Dette fører til at vi kommer senere i gang enn vi hadde planlagt, bekrefter Statoils informasjonsdirektør for Undersøkelse og produksjon Norge, Kristofer Hetland.

Han legger til at Statoil er i ferd med å gjennomgå de totale konsekvensene som streiken får for selskapets aktiviteter på sokkelen.

– Vi vil ikke merke noe umiddelbart på produksjonssiden, men bore- og kompletteringsaktivitetene blir berørt, sier han.

Den Transocean-eide riggen får på grunn av aksjonen ikke avsluttet arbeidet med å komplettere brønnene på det Statoil-opererte Snøhvit-feltet.

Polar Pioneer startet boringen på Snøhvit i desember 2004. Riggen har klargjort de ni produksjonsbrønnene, men arbeidet med injeksjonsbrønnen for karbondioksid er ikke fullført.

Sverre Kojedal, informasjonssjef for Snøhvit, anslår at cirka en ukes arbeid gjenstod da ROV-personellet ble demobilisert i går.

Riggen blir liggende i ro i påvente av at arbeidskonflikten mellom NOPEF og OLF om oljeserviceavtalen blir løst. Ifølge Kojedal får streiken ingen konsekvenser for Snøhvit-prosjektet som sådan.

Forrige artikkelTotal får letebore med Ocean Vanguard
Neste artikkelRussland betaler milliardgjeld innen august

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR