Subsea 7 melder om et resultat etter skatt på NOK 1,2 milliarder (USD 145 millioner) i tredje kvartal 2015, mot NOK 1,8 milliarder (USD 210 millioner) i samme periode året før.

Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på NOK 843,5 millioner (USD 98 millioner) – Subsea 7 har dermed levert et resultat som er 47 prosent over dette estimatet.

– Subsea 7 har levert nok et kvartal med gode resultater i de tre månedene fram til 30. september til tross for vanskelige bransjemessige forhold og nedgang i aktiviteten i markedet, sier administrerende direktør i Subsea 7, Jean Cahuzac, i en pressemelding.

Les også: Subsea 7 sikrer kontrakt med Centrica

Subsea 7 omsatte mindre på grunn av oljeselskapenes besparelser

Selskapet omsatte for NOK 10,3 milliarder (USD 1,2 milliarder), sammenlignet med NOK 16,3 milliarder (USD 1,9 milliarder) i tredje kvartal 2014. Ventet omsetning var NOK 11,1 (USD 1,3 milliarder). Ifølge Subsea 7 reflekterer dette nedgang i arbeidsmengde, som igjen kommer av oljeselskapenes reduserte pengebruk.

Den globale utnyttelsesgraden for selskapets fartøyer var på 74 prosent i kvartalet og reflekterer en reduksjon i Life of Field-arbeid i den nordlige halvkule og redusert aktivitetsnivå grunnet fullførte offshore prosjekter. I Brasil var aktivitetsnivået høyt for Subsea 7-fartøyene, noe som skyldes langsiktige kontrakter med Petrobras gjennom kvartalet.

Subsea 7 sitt kostnadsreduksjonprogram er på vei til å resultere i ca. NOK 4,7 milliarder (USD 550 millioner) i årlige kostnadsbesparelser. Ifølge selskapet foregår nedbemanningen og reduksjonen i flåten som planlagt: Av de 12 skipene som skal forlate den aktive flåten tidlig 2016, har seks skip blitt stacket og ett chartret fartøy har blitt returnert i løpet av tredje kvartal. En nedskrivning på NOK 309,8 millioner (USD 36 millioner) ble innregnet i kvartalet på «Seven Polaris», som nå skal skrotes.

Les også: Dette skipet skal på Maersk-oppdrag

For å holde deg oppdatert på subseanæringens ve og vel:

Abonner på nyheter fra Petro.no: Nyhetsbrev

Seven Polaris
Skal skrapes: «Seven Polaris». (Foto: Subsea 7)
Forrige artikkelNy CEO i EMGS
Neste artikkelInvesteringsselskap kjøper 10 prosent i Kværner

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR