Talisman fikk tidligere i år Oljedirektoratets pris for Integrated Oil Recovery (IOR) for selskapets suksess på Yme-feltet. Nå avslører selskapet hva som har vært oppskriften på suksessen.,

FåR UT MER: Talisman og Jarle Haga gir modne
felt nytt liv. (Foto: HENRIK SALTHE)

Yme har vært en suksesshistorie for Talisman etter at selskapet overtok feltet fra Statoil i 2006. Nå nærmer det seg produksjonsstart, som er planlagt å finne sted neste år. Ifølge Talismans leder for brønnoperasjoner i Norge, Jarle Haga, er det flere faktorer som har bidratt til at Yme og selskapets andre revitaliseringsprosjekter av modne felt på norsk sokkel har blitt en suksess.

Suksessoppskrift
– Ikke stol på etablert kunnskap, fortsett å utvikle nye felt, forleng livet på eksisterende felt, oppretthold korte beslutningslinjer, behold småselskapsånden og fortsett å skaffe nytt område. Det er særlig viktig med en bedriftskultur som tar raske beslutninger, sa Haga på et nettverksmøte i regi av Senter for smarte og sikre brønner ved IRIS.

Haga la i sin presentasjon særlig vekt på brønnstimulering, og uttrykte stor tro på effekten av gassløft.

– Gassløft er noe vi har brukt med stor suksess, og det er virkelig noe vi har stor tro på, sier Haga.

Haga la også vekt på at Talisman hele tiden ser på mulige tie in-muligheter i nærheten av områdene selskapet kjøper opp, slik som for eksempel i området rundt Varg.

Utvinner mer
Talismans taktikk gir tydeligvis utbytte. Haga understreket at Yme gir gode inntekter og er et viktig bidrag til å bygge Talisman i Norge. Det er store mengder olje å hente i feltet StatoilHydro forlot i 2001.

-StatoilHydro fikk utvunnet 51 millioner fat oljeekvivalenter, mens vårt mål er 71 millioner fat oljeekvivalenter, sier Haga.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR