Fred Olsen har offentliggjort en operasjonell rapport for fjerde kvartal 2008 med oversikt over bore-, ingeniør- og fabrikasjonsdivisoner.

Bideford Dolphin: Riggen fortsetter operasjoner under treårs boreprogram for StatoilHydro. Kontrakten utgår i januar 2011.

Bergland Dolphin: Riggen fortsetter operasjoner under en treårs kontrakt med StatoilHydro og de andre lisenspartnerne i Tampenområdet. Kontrakten utgår januar 2010. I august 2008 ble fire nye borekontrakter inngått med åtte oljeselskaper, og styrt av Rig Management Norway.

Bredford Dolphin: Fortsetter operasjoner under en treårs borekontrakt med AGR og lisenspartnere på norsk sokkel. Kontrakten utgår i juni 2010.

Internasjonalt arbeider riggene Belford Dolphin, Blacford Dolphin, Borgny Dolphin, Byford Dolphin, Borgstein Dolphin og Borghold Dolphin på kontrakter for varierende internasjonale aktører.

Fred Olsen melder en stor endring i offshore markedet. Lavere oljepriser og nesten umulig ny finansiering påvirker mange selskaper. Dette betyr at operatører må finne alternative finansieringsmetoder, og særlig selskapene som sliter med finansiering er utsatt for finanskrisen.

På tross av finansieringsproblemer ser selskapet en sunn balanse mellom etterspørsel og forsyning av offshore borerigger.

Fred Olsen Groups flåte består av to dypvannsenheter og seks såkalte mid water rigger, i tillegg til en boligenhet. Tre av de halvt nedsenkbare riggene opererer i Norge, og syv av dem er under langtidskontrakter.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR