Ptil har gitt SUT til «Songa Delta» og samtykke til bruk av riggen på Stjerne-feltet.,Songa Management AS fikk 8. november 2012 samsvarsuttalelse (SUT) for boreinnretningen «Songa Delta».


– «Songa Delta» og relevante deler av Songa Management ASs organisasjon og styringssystemer er vurdert å være i samsvar med relevante krav i regelverket for petroleumsvirksomhet, skriver Petroleumstilsynet (Ptil) på sine hjemmesider.

Gyldigheten av denne samsvarsuttalelsen forutsetter at Songa Management AS sørger for at innretningen og relevante deler av selskapets organisasjon og styringssystemer blir vedlikeholdt, slik at vilkår og forutsetninger i Ptils vedtak blir ivaretatt.


«Songa Delta»
Riggen er en tredjegenerasjons flyttbar boreinnretning av typen Ocean Ranger, ferdigstilt ved Rauma Repola i Finland i 1981. Innretningen er modifisert flere ganger, og er registrert i Norge med Det Norske Veritas (DNV) som klassifiseringsselskap. Riggen eies av Songa Offshore og er operert av Songa Management AS.

Tillatelse til boring
I tillegg har Statoil fått Ptils samtykke til bruk av «Songa Delta» til boring, sidestegsboring og komplettering på Stjerne -feltet i utvinningstillatelse 104 .

Stjerne-feltet, tidligere kjent som Katla , ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, cirka 13 kilometer sørvest for Oseberg Sør . Vanndypet på stedet er 103 meter.

Forrige artikkelSmåaksjonær kritisk til Norths Egypt-tur
Neste artikkelBekrefter olje i Garantiana

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR