Riggen skal bore produksjonsbrønner på Ekofisk 2/4 B.,Samsvarsuttalelse (SUT) for «Rowan Norway» ble gitt 21. desember 2012.

– «Rowan Norway» og relevante deler av Rowan Drilling Norway AS organisasjon og styringssystemer er vurdert å være i samsvar med relevante krav i regelverket for petroleumsvirksomhet, skriver Petroleumstilsynet (Ptil) på sine hjemmesider.

– Gyldigheten av denne samsvarsuttalelsen forutsetter at Rowan Drilling Norway ASsørger for at innretningen og relevante deler av selskapets organisasjon og styringssystemer blir vedlikeholdt, slik at vilkår og forutsetninger i Ptils vedtak blir ivaretatt, skriver Ptil videre.

I forbindelse med SUT-søknaden for «Rowan Norway» gjennomførte Ptil tilsyn innenfor flere utvalgte fagområder.

Til Ekofisk
ConocoPhillips har også fått samtykke til å bruke den flyttbare boreinnretningen «Rowan Norway» til boring av tre nye produksjonsbrønner på Ekofisk 2/4 B . De nye produksjonsbrønnene er i form av sidesteg fra eksisterende brønner. Samtidig skal de gamle brønnene forlates permament.

Boreprogrammet var planlagt å starte i slutten av desember 2012 og vil vare til midten av 2014. «Rowan Norway» vil være plassert inntil 2/4 B-innretningen mens arbeidet pågår.


Rowan Norway er en oppjekkbar boreinnretning bygget i 2011 ved Keppel Fels i Singapore. Den er registrert i Panama og har klasse i DnV.

Forrige artikkelKværner-kontrakt øker med fem mrd.
Neste artikkelJakter potensiell gassgigant i april

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR