Songa Offshore har fått Petroleumstilsynets samsvarsuttalelse (SUT) for «Songa Encourage».

«Songa Encourage» er en halvt nedsenkbar boreinnretning og er den tredje av fire CAT D-rigger som Songa bygger for Statoil.

Songa overtok riggen fra verftet i Sør-Korea 16. desember i fjor, og riggen ankom Norge 15. mars i år. 12. april startet «Songa Encourage» på borekontrakten for Statoil. Riggen skal sammen med søsterriggene være på kontrakt med Statoil i åtte år.

Les mer: «Songa Encourage» har startet på kontrakten med Statoil

Til sammen har nå 60 flyttbare innretninger fått samsvarsuttalelse fra Ptil.

Petroleumsvirksomhet kan gjennomføres

Ifølge Ptil er deres vurdering at petroleumsvirksomhet kan gjennomføres ved bruk av innretningen «Songa Encourage» innenfor regelverkets rammer.

Gyldigheten av samsvarsuttalelsen forutsetter at Songa Offshore sørger for at innretningen og relevante deler av selskapets organisasjon og styringssystemer blir vedlikeholdt, slik at vilkår og forutsetninger i Ptils vedtak blir ivaretatt.

I forbindelse med SUT-søknaden til Songa Encourage gjennomførte Ptil tilsyn innenfor flere utvalgte fagområder. I SUT-behandlingen inngår også tilsyn som er gjennomført i forbindelse med SUT til de to første CAT D-riggene; «Songa Equinox» og «Songa Endurance«.

Forrige artikkelVellykket Gavea-avgrensning for Statoil i Brasil 
Neste artikkelOljeprisen på vei opp

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR