SVs parlamentariske leder, Inge Ryan, sier partiet vil ha hovedkontoret til Statoil/Hydro i Stavanger, skriver Stavanger Aftenblad.

NTB

Ryan mener også at internasjonal avdeling skal ligge i byen.

Han tar dessuten til orde for at staten skal være en tydelig eier i det nye selskapet. På spørsmål fra avisen svarer han at han er med på Rogaland Aps uttalelse om at staten må bruke sitt eierskap til å sørge for at både hovedkontor og internasjonal avdeling blir værende i Stavanger.

– Ja. Vi har hatt to runder om fusjonssaken i Stortingsgruppa, men vi har ikke fattet noe vedtak. Men jeg regner med jeg har gruppa med på dette. Min begrunnelse er todelt: Vi ønsker ikke en ytterligere sentralisering til Oslo-regionen. Jeg er ikke en millimeter bekymret for mangel på arbeidsplasser og avfolkning i Stavangerområdet, det er ikke det dette dreier seg om. Men skal noe flyttes, skal det flyttes nordover, sier Ryan, som legger til at det er viktig at internasjonal avdeling er på et sted.

– Dette miljøet har fungert bra i Stavanger, og må fortsatt ligge der.

Forrige artikkelFusjoner tar tid og krefter
Neste artikkelNy brønn i gang på Shah Deniz

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR