Et flertall av SVs velgere sier nå ja til olje og gassvirksomhet i nordområdene. Det viser en meningsmåling MMI har gjort for Næringslivets Hovedorganisasjon NHO.

NTB

Ifølge VG viser målingen at et klart flertall blant SV-ere i Nord-Norge vil ha en videre satsing på olje og gass i nordområdene. 46 prosent sier ja, 37 prosent sier nei.

På landsbasis er det bare et knapt flertall for oljeleting og utbygging i nord. 37 prosent sier ja, 35 prosent sier nei.

SVs partiprogram går klart imot en utvidet olje og gassaktivitet i Barentshavet.

VG har forelagt målingen for olje og energiminister Odd Roger Enoksen (SP). Han sier han hadde ventet et annet resultat, men at de tall som er kommet, både er positive og spennende.

– Det kan virke som om også mange andre har vært gjennom en prosess i dette spørsmålet, slik jeg har vært. En skal ikke mer enn ett år tilbake i tid før jeg var motstander av en videre utbygging av olje og gassvirksomheten i nord, sier Enoksen.

Han understreker samtidig at det er viktig å holde en utvidet virksomhet innenfor forsvarlige rammer som tar hensyn til miljøet. Enoksen viser ellers til at det i befolkningen som helhet er 58 prosent som ønsker utvidet letevirksomhet mens 14 prosent er imot og 28 prosent vet ikke.

Produksjonen av olje på norsk sokkel har i flere år gradvis sunket. I 2005 lå produksjonen hele 20 prosent under nivået i 2001. I samme periode er leteaktiviteten gått kraftig ned.

Forrige artikkelNordsjødykkerne saksøker staten
Neste artikkelGazprom – ny spydspiss i russisk diplomati

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR