Det norske oljeselskap ASA hadde driftsinntekter på USD 205 millioner i første kvartal 2016, ned fra USD 329 millioner i første kvartal i fjor.

Produksjonen i samme periode var 60,6 tusen fat oljeekvivalenter pr dag, mens realisert oljepris var 37 dollar i gjennomsnitt per fat.

EBITDA i kvartalet utgjorde USD 129 millioner, ned fra USD 261 millioner i første kvartal 2015, mens EBIT var USD -23 millioner, etter en nedskrivning på USD 38 millioner i første kvartal i år, ned fra USD 86 millioner i samme periode i fjor.

EBITDA-resultatet var på forhånd ventet til USD 137 millioner, ifølge TDN Finans.

Kvartalsresultatet var USD 32 millioner, mot USD 2 millioner i første kvartal i fjor.

I april fikk selskapet aksept fra bankkonsortiet for en endring av lånevilkårene. Bankkonsortiet i selskapets reservebaserte lånefasilitet (RBL) på USD 3 milliarder og rullerende kredittfasilitet (RCF) på USD 550 millioner har gått med på en lemping av vilkårene ut 2019.

– Kvartalet er preget av stabil drift med høy produksjonseffektivitet, god fremdrift på utbyggingsprosjektene våre, oppstart av borekampanje på Askja/Krafla og to nye oppkjøp som øker ressursgrunnlaget i selskapet, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik.

Alvheim

Alvheim FPSO hadde i første kvartal en produksjonseffektivitet på hele 99,3 prosent. Tilknytningsprosjektet BoaKamNord har forventet oppstart i andre kvartal 2016, og Viper-Kobra-utbyggingen, som inneholder to funn i Alvheim-området, er forventet å produsere første olje mot slutten av 2016, i henhold til plan.

Ivar Aasen

Hovedaktivitetene i Ivar Aasen-prosjektet holder fastlagt plan både på tid og kostnad frem mot første olje i fjerde kvartal 2016. Byggingen av plattformdekket i Singapore har nå passert 98 prosent ferdigstillelse, og utskipingen er planlagt til første uken i juni. Installasjon av plattformdekket i Nordsjøen er planlagt til juli 2016. Bygging av boligkvarteret på Stord har passert 98 prosent ferdigstillelse, og utskiping fra Stord er planlagt i juli 2016.

Johan Sverdrup

Prosjektet går som planlagt frem mot produksjonsstart i fjerde kvartal i 2019. Prosjektet passerte en viktig milepæl i februar, da første stål ble kuttet til bygging av boreplattformen. I mars startet boreriggen «Deepsea Atlantic» boringen av den første produksjonsbrønnen. Det er igangsatt tiltak for å fjerne flaskehalser i prosjektet, med formål å øke produksjonskapasiteten i fase 1 til et høyere nivå enn kapasiteten det ble designet for i Plan for utbygging og drift (PUD) på 315 – 380 mboepd.

Forretningsutvikling

I mars annonserte Det norske en avtale om å overta Noreco’s norske lisensportefølje, bestående av syv lisenser på norsk kontinentalsokkel, inklusive en 20 prosents andel i Gotha-funnet i Barentshavet. I april annonserte Det norske en avtale med Centrica Resources Norge AS om å overta selskapets lisensandeler i funnene Frigg Gamma Delta og Rind.

Porteføljen består av 30 prosents eierandel i lisensene PL 442, PL 026B og PL 026, og inkluderer operatørskapet i Frigg Gamma Delta.

Forrige artikkelRNNP: Sikkerheten går i feil retning
Neste artikkelNy topp for oljeprisen – nærmer seg 50-tallet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR