Aker Solutions melder om et resultat etter skatt på 205 millioner kroner i tredje kvartal 2015. I samme periode i fjor var resultatet 270 millioner kroner.

Driftsresultatet (EBITDA) kom på 521 millioner kroner, mot 615 millioner i tredje kvartal 2014.

Ordreinngangen i kvartalet var fire milliarder kroner, sammenlignet med 3,6 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Ordrereserven var 40,7 milliarder kroner i kvartalet, mot 49 milliarder kroner ett år tidligere.

– Vi har vist konsekvent sterk utførelse kvartal for kvartal i år, og viser nytten av forbedringsprogrammer på tvers av virksomheten, sier Luis Araujo, administrerende direktør i Aker Solutions.

– Vår solid ordrereserve, voksende internasjonal tilstedeværelse og sterke finansielle posisjon gjør oss godt, ettersom vi fortsatt møter usikkerhet i markedet, med mange av våre kunder som kutter ned på utgifter, sier han.

Selskapet annonserte i kvartalet planer om å ytterligere kutte i bemanningen for å sikre best mulig passform for dagens markedsforhold. Reduksjonen forventes å utgjøre mer enn 10 prosent av den globale arbeidsstokken i år, og om lag 15 prosent siden juli i fjor.

Les mer: Aker Solutions kutter inntil 500 stillinger

Ellers avsluttet Aker Solutions sin levering av verdens første subsea gasskompresjonssystem, som startet opp i kvartalet på det Statoil-opererte Åsgard-feltet, for opptak av ytterligere 306 millioner fat oljeekvivalenter.

Video: Aker Solutions

Les mer: Oppstart av Åsgard Havbunnskompresjon

Forrige artikkelConocoPhillips må kvitte seg med ytterligere 70 ansatte
Neste artikkelTror USD 40 per fat er realistisk

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR