StatoilHydro leverte et resultat for tredje kvartal på 6,3 milliarder kroner, sammenlignet med 14,6 milliarder i samme kvartal året før.

Selskapet begrunner det svake resultatet med styrket amerikansk dollar mot den norske kronen, og dermed en unormal høy skatteprosent.

Likevel har StatoilHydro levert et resultat for de ni første månedene av 2008 på 41,2 milliarder kroner, sammenlignet med 38,4 milliarder kroner i fjor. Selskapet leverte også et sterkt driftsresultat i tredje kvartal 2008 på 47 milliarder kroner, mot 35,8 milliarder kroner samme kvartal 2007. økningen i driftsresultatet skyldes økning i realiserte priser for væske (olje, kondensat og NGL) på 36 prosent, og en økning i naturgasspris på 55 prosent.

– Vi kan vise til solide driftsmessige resultater og driftsinntekter, og vi står nå sterkt rustet både industrielt og finansielt i en tid med stor usikkerhet i finansmarkedene, sier konsernsjef i StatoilHydro, Helge Lund.

I følge StatoilHydro er det negative driftsresultatet justert i visse forhold som kan være tilfeldige og ikke gjenspeiler StatoilHydros underliggende drift for perioden.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR