Plan for utbygging og drift (PUD) av oljefunnet Svalin i midtre del av Nordsjøen ble godkjent i statsråd i dag.

Det Statoil-opererte Svalin -feltet har i dag fått godkjent sin PUD. Feltet skal knyttes til Grane-innretningen, der oljen prosesseres og transporteres videre til Sture-terminalen for lagring og utskiping, ifølge en melding fra Olje og energidepartementet.

– Svalin er et meget lønnsomt prosjekt som vil bidra til langsiktig drift på Grane. Det er også lagt til rette for at eksisterende og nye funn i området kan knytte seg til utbyggingen. Prosjektet er helt i tråd med regjeringens politikk for effektiv utnyttelse av ressursene i de modne delene av sokkelen, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.

LES OGSÅ:

Har levert Svalin-PUD

Operatøren anslår de utvinnbare reservene til om lag 12 millioner Sm 3 olje (75 millioner fat). Funnet består av oljeforekomstene Svalin C og M. Planlagt produksjonsstart for Svalin M er november 2013 og for Svalin C juni 2014. Samlede investeringer er på om lag 4,4 milliarder kroner.

Statoil er operatør for Svalin, med en eierandel på 57 prosent. Andre rettighetshavere er Petoro (30 prosent.) og ExxonMobil E&P Norge (13 prosent).

Forrige artikkelMener oljebransjen kan bli mer åpen
Neste artikkelNoreco selger seg ned i Romeo

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR